Social Media

7 Aplikasi Ini Membuat Instagram Stories Lebih Menarik

Hi guys! Dalam entry sebelum ni Kaknie dah share asas-asas nak buat Instagram Stories like a pro dengan hanya menggunakan features yang sedia ada dalam Instagram. Ada yang komen katanya nak buat stories lagi cantik boleh download apps (aplikasi). Yes betul, ada banyak pilihan aplikasi yang korang boleh download. Kadang-kadang naik pening juga nak try …

Continue Reading
Social Media

11 Asas Menggunakan Instagram Stories Like A Pro

Hi guys! Siapa suka post gambar dan video di Instagram Stories? Mesti ramai kan.. Pengguna Instagram memang ada yang lebih suka untuk aktif di stories berbanding di feed. Bagi yang belum pernah menggunakan Instagram Stories, entry ini boleh membantu korang untuk bermula. Apa Itu Instagram Stories? Instagram Stories mula diperkenalkan pada Ogos 2016 dan kini …

Continue Reading
Social Media

14 Idea Tema Instagram Feed Yang Sangat Menarik

Hi guys! Seperti yang kita tahu, Instagram bukan lagi satu platform asing buat pengguna media sosial. Malah sekarang ni Instagram semakin popular dan menjadi pilihan utama especially di kalangan generasi muda. Bila sebut tentang Instagram, kita tahu kat sini adalah tempat untuk upload gambar-gambar dan video. Ada yang suka upload gambar selfie, gambar makanan, gambar …

Continue Reading
JJCM

Mentarang Bakar Famous Di Kuala Selangor

Lama tak buat post JJCM kan. So, kali ni Kaknie nak share satu tempat makan best yang sememangnya dah sedia famous di Selangor. Siapa yang pernah ke Sekinchan di Kuala Selangor pasti korang perasan akan kewujudan “mentarang”. Kaknie perasan ada banyak gerai tepi jalan yang jual mentarang. Bila mula-mula sebut mentarang, Kaknie tak sure bagaimanakah …

Continue Reading