Instagram

5 Trick Instagram Stories Yang Jarang Diketahui

Hi guys! Seperti biasa, Kaknie nak share another Instagram Stories tricks. Kali ini Kaknie nak share tricks yang mungkin ramai lagi pengguna Instagram tak tahu walaupun dah nak masuk 2020. Jadi, korang yang sedang membaca post ni adalah antara yang bertuah 😀 Kesemua tricks yang Kaknie share ni applicable to iOS and Android user ya. …

Continue Reading
Instagram

Cara Buat Instagram Highlight Cover

Hi guys! Okay hari ni Kaknie nak share sesuatu yang menarik iaitu cara membuat highlight cover di Instagram. Apa itu highlight? Highlight ini adalah salah satu features terbaik di Instagram, yang mana pengguna boleh menempatkan IG stories mereka seperti menyimpan di folder. Biasanya IG stories kan akan hilang selepas 24 jam.. Tetapi dengan adanya Highlight, …

Continue Reading
Social Media

7 Aplikasi Ini Membuat Instagram Stories Lebih Menarik

Hi guys! Dalam entry sebelum ni Kaknie dah share asas-asas nak buat Instagram Stories like a pro dengan hanya menggunakan features yang sedia ada dalam Instagram. Ada yang komen katanya nak buat stories lagi cantik boleh download apps (aplikasi). Yes betul, ada banyak pilihan aplikasi yang korang boleh download. Kadang-kadang naik pening juga nak try …

Continue Reading
Social Media

11 Asas Menggunakan Instagram Stories Like A Pro

Hi guys! Siapa suka post gambar dan video di Instagram Stories? Mesti ramai kan.. Pengguna Instagram memang ada yang lebih suka untuk aktif di stories berbanding di feed. Bagi yang belum pernah menggunakan Instagram Stories, entry ini boleh membantu korang untuk bermula. Apa Itu Instagram Stories? Instagram Stories mula diperkenalkan pada Ogos 2016 dan kini …

Continue Reading