Career

Oh Oh PTD.

Dah lama tak dengar cerita pasal PTD. Last batch yang kena interview pada bulan April dan Mei tahun ni masih belum dapat result. Sepatutnya result keluar lepas raya hari tu. Then suddenly SPA announced keputusan ditangguhkan. But it was no a suprise. Kerajaan kan dah bertukar. Jadi, ada banyak benda yang akan melalui proses penstrukturan …

Continue Reading
Quote

Good night.

Sebak pula bila baca┬ácaption kat salah satu post Instagram angkasawan pertama negara, Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar Shukor. Caption ni ditulis sebagai ucapan hari lahir yang ke-1 tahun buat anak kembar lelaki beliau, Adam dan Noah. Good night boys. Sleep tight. Sweet dream. There’s so much life ahead. Be strong and be bold. Be kind and …

Continue Reading
Personal

Lucky.

Memandangkan hari ni tak ada apa-apa aktiviti, ingat nak siapkan kerja la. Kerja yang dah hampir setahun diusahakan; continuity dari projek master. Sampai sekarang Kaknie masih stay in touch dengan supervisor pasal projek ni walaupun dah grad tahun lepas. Sebenarnya supervisor dah offer suruh sambung PhD. Jauh di lubuk di hati memang nak sesangat. Tapi …

Continue Reading
Blog

Hello.

Assalamualaikum, hi semua. Welcome to my new blog — Ernie Tomo! Blog ni sebenarnya dah lama Kaknie setup, lebih kurang sebulan yang lalu. Mula-mula decide nak jadikan blog ni sebuah blog berbahasa Inggeris. Konon nak tukar angin ler. Tapi rasa susah pula nak mengarang dalam English. Baru post 3 entri dah rasa otak tergeliat. Haha. …

Continue Reading