Blog

Hello.

Assalamualaikum, hi semua. Welcome to my new blog — Ernie Tomo!

Blog ni sebenarnya dah lama Kaknie setup, lebih kurang sebulan yang lalu. Mula-mula decide nak jadikan blog ni sebuah blog berbahasa Inggeris. Konon nak tukar angin ler. Tapi rasa susah pula nak mengarang dalam English. Baru post 3 entri dah rasa otak tergeliat. Haha. So kita pun back to basic guna je bahasa ibunda kita. Plus rojak sikit dengan English. Hihi.

Sebenarnya Kaknie dah lama dalam dunia blogging. I created my first blog on Blogspot platform tahun 2010. Masa tu buat blog sebab terinspirasi dengan blogger seperti Fatin Liyana dan Maria Elena. Suka sangat baca blog dorang. Dan suka juga blogwalking tengok design blog yang cantik-cantik.

Untuk blog baru kali ni, I will share macam-macam benda. Basically I love to share my personal thoughts on certain issues and also my personal experience. I can talk briefly about anything, perhaps due to my high level of curiosity. Haha. Kaknie suka belajar dan cuba benda baru. So, you might be interested to know what will be in my next post!

Hopefully with this new blog, Kaknie akan lebih bersemangat dan konsisten untuk menulis entri. I also hope that this blog will help me learn to express myself better, which is something I’ve always struggled with in real life and on the Internet. Paling penting, I hope you guys enjoy reading this blog ya.

Sebagai penutup, I share a little bit about myself yang korang mungkin tak tahu atau tak nak ambil tahu pun. Hee.

Asal? A small island in the East Malaysia.

Umur? Ehem.

Pendidikan? SPM, diploma, BSc, MSc.

Kerjaya? Part-time blogger :p

Aktiviti di masa lapang? Membaca, jalan-jalan, deco dan baking.

That’s it for now, thanks for reading! Kalau korang ada soalan lain, boleh komen kat bawah ok. ✌?

XO

6 thoughts on “Hello.”

  1. Hi ella..k.fiezz here..welcome back to blogging.. 😉 k.fiezz start blog 2012..dulu tak aktif sangat pun..aktif gitu2 je..sejak setahun dua ni baru seriusly aktif..eh..tetiba intro diri sendiri..haha..saja nak sharing.. 😉

    1. Hi k.fiezz! Haa sama la kita, saya sekarang baru nak aktif balik hehe.. Eh bagus la intro k.fiezz, boleh jadi pembakar semangat saya untuk serius berblog jugak. Thank you ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *