Personal

Kick Off My September With Atkins Diet Phase 1

Selepas sekian lama skip diet and workout, hari ni I reset myself back to start all over again. Sebab saya makin risau dan tak happy dengan berat sekarang, which is 65kg. Kalau ikut BMI, dah masuk kategori overweight pun. Sobs.

Masa study dulu, berat saya maintain between 50-55kg. Bila start kerja, time tu la saya menternak lemak dengan jayanya. Kerja banyak duduk depan PC, hari-hari OT balik lambat. Bila balik lambat, badan penat so malas nak masak. Jawapannya – selalu tapau fast food. Lepas tu ada masa stress kerja. Bila stress, lagi la banyak makan.

Harap kali ni diet and workout saya tak terbabas lagi. 4 months left till the end of 2018, insyaallah sempat nak turun at least 10kg. Target nak berat 48kg hee. ?

Diet saya based on atkins diet (currently phase 1) dan workout pula saya nak fokus lebih kat weight training macam squat, push up and crunch. Doakan saya istiqomah ye kawan-kawan.

Gambar kat atas were my breakfast this morning. Well well well.. Say hello to plain water, green tea and egg! ?

XO

6 thoughts on “Kick Off My September With Atkins Diet Phase 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *