Social Media

Cara Membuat Teks Warna Warni (Rainbow Text) di Instagram Stories

Hi guys! Dah bosan dengan warna teks yang sama di IG story? Asyik warna plain je kan.. Apa kata kali ni korang cuba buat teks warna warni atau rainbow text!

Step by step buat rainbow text :

  • Taip teks korang
  • Select semua teks
  • Hold ibu jari kanan pada color palette
  • Hold ibu jari kiri pada cursor terakhir kat teks
  • Slide kedua-dua ibu jari ke kiri serentak

1. Taip dan select teks.

2. Aktifkan color palette.

3. Slide teks dan color palette serentak.

4. Siap!

Teks korang akan berubah menjadi warna warni!

Kalau nak buat teks warna ombre pun boleh. Pilih satu color dan slide ke atas atau ke bawah pada color tersebut.

Dah cuba nanti boleh tag Kaknie (@ernietomo) kat IG story korang okay.

Till next post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *