Health

9 Punca Anda Kerap Sembelit Dan Cara Mengatasinya

Semua orang pasti pernah menghadapi masalah sembelit. Menghadapi masalah sembelit bermaksud korang susah nak membuang air besar. Masalah ini walaupun tidak kelihatan serius, tetapi tetap tak boleh dipandang ringan tau. Kenapa perlu peka tentang masalah sembelit? Jika korang menghadapi masalah sembelit yang berterusan dalam tempoh masa yang panjang, kemungkinan besar ianya boleh menyebabkan buasir. Kesannya, …

Continue Reading
Health

7 Tabiat Untuk Turun Berat Badan Dengan Lebih Cepat

Masuk tahun baru 2019 ni, mesti ramai dah pasang azam baru kan? Dalam banyak-banyak azam, antara azam paling famous yang hampir semua orang pasti nak capai ialah NAK TURUN BERAT BADAN. Betul tak? Kaknie pun berazam nak turunkan berat badan tahun ni. Azam ni Kaknie carry forward dari tahun lepas memandangkan Kaknie tak berjaya mencapai …

Continue Reading