Health

9 Punca Anda Kerap Sembelit Dan Cara Mengatasinya

Semua orang pasti pernah menghadapi masalah sembelit. Menghadapi masalah sembelit bermaksud korang susah nak membuang air besar. Masalah ini walaupun tidak kelihatan serius, tetapi tetap tak boleh dipandang ringan tau. Kenapa perlu peka tentang masalah sembelit? Jika korang menghadapi masalah sembelit yang berterusan dalam tempoh masa yang panjang, kemungkinan besar ianya boleh menyebabkan buasir. Kesannya, …

Continue Reading
Study

Bila Orang Tanya Tips Nak Skor CGPA 4.00

Semalam masa tengah scroll Instagram, tersinggah la kat satu akaun Instagram ni milik instafamous @uzairitaib, yang juga seorang tutor matematik. Bila tengok post-post dia, rasa semangat pula nak belajar balik haha. Zaman study la zaman paling dirindui. Betul tak? Dulu Kaknie study kat UiTM Perlis. Ambil kos diploma Kimia Perindustrian dan degree Kimia Gunaan. Lepas …

Continue Reading
Bisnes

5 Tips Memulakan Bisnes Online

Siapa suka bisnes online? Kaknie yakin kebanyakan daripada kita sekarang pasti ada sekurang-kurangnya satu bisnes online. Zaman serba moden dan kos sara hidup yang semakin meningkat di Malaysia mendorong rakyat untuk mencari sumber pendapatan kedua selain dari pekerjaan hakiki. Dengan kelebihan teknologi yang ada, bisnes online menjadi pilihan utama untuk menambah pendapatan. Mudah dan pantas …

Continue Reading
Career

Train The Trainer Bersama NIOSH

Ada yang berminat untuk jadi trainer dalam bidang Occupational Safety and Health (OSH)? Atau memang dah lama bercita-cita nak jadi seorang trainer tapi tak tahu caranya? Okay jangan risau, hari ni Kaknie nak berkongsi sedikit info tentang salah satu kursus yang korang wajib attend kalau nak jadi trainer. Nama kursus tu adalah Train The Trainer …

Continue Reading
Health

7 Tabiat Untuk Turun Berat Badan Dengan Lebih Cepat

Masuk tahun baru 2019 ni, mesti ramai dah pasang azam baru kan? Dalam banyak-banyak azam, antara azam paling famous yang hampir semua orang pasti nak capai ialah NAK TURUN BERAT BADAN. Betul tak? Kaknie pun berazam nak turunkan berat badan tahun ni. Azam ni Kaknie carry forward dari tahun lepas memandangkan Kaknie tak berjaya mencapai …

Continue Reading