Social Media

11 Asas Menggunakan Instagram Stories Like A Pro

Hi guys! Siapa suka post gambar dan video di Instagram Stories? Mesti ramai kan.. Pengguna Instagram memang ada yang lebih suka untuk aktif di stories berbanding di feed. Bagi yang belum pernah menggunakan Instagram Stories, entry ini boleh membantu korang untuk bermula. Apa Itu Instagram Stories? Instagram Stories mula diperkenalkan pada Ogos 2016 dan kini …

Continue Reading
Social Media

14 Idea Tema Instagram Feed Yang Sangat Menarik

Hi guys! Seperti yang kita tahu, Instagram bukan lagi satu platform asing buat pengguna media sosial. Malah sekarang ni Instagram semakin popular dan menjadi pilihan utama especially di kalangan generasi muda. Bila sebut tentang Instagram, kita tahu kat sini adalah tempat untuk upload gambar-gambar dan video. Ada yang suka upload gambar selfie, gambar makanan, gambar …

Continue Reading
JJCM

Mentarang Bakar Famous Di Kuala Selangor

Lama tak buat post JJCM kan. So, kali ni Kaknie nak share satu tempat makan best yang sememangnya dah sedia famous di Selangor. Siapa yang pernah ke Sekinchan di Kuala Selangor pasti korang perasan akan kewujudan “mentarang”. Kaknie perasan ada banyak gerai tepi jalan yang jual mentarang. Bila mula-mula sebut mentarang, Kaknie tak sure bagaimanakah …

Continue Reading
Health

9 Punca Anda Kerap Sembelit Dan Cara Mengatasinya

Semua orang pasti pernah menghadapi masalah sembelit. Menghadapi masalah sembelit bermaksud korang susah nak membuang air besar. Masalah ini walaupun tidak kelihatan serius, tetapi tetap tak boleh dipandang ringan tau. Kenapa perlu peka tentang masalah sembelit? Jika korang menghadapi masalah sembelit yang berterusan dalam tempoh masa yang panjang, kemungkinan besar ianya boleh menyebabkan buasir. Kesannya, …

Continue Reading