Study

Nak Ambil Master by Coursework, Research atau Mixed-mode?

Ini antara dilema ranking teratas bagi sesiapa yang nak sambung master. Pening nak pilih mode mana satu. Worse case, ada yang tak tahu pun pasal ketiga-tiga mode ini. Bila dah register master, baru tahu apa itu Coursework, Research dan Mixed-mode. Masa Kaknie study master kat UTM, Kaknie ada buat part-time job kat dalam kampus. Dari …

Continue Reading
Study

Dilema PhD.

Hari ni Kaknie dilanda dilema lagi samada nak sambung PhD atau tak. Al-kisahnya, siang tadi pensyarah merangkap my SV ketika projek master dulu text Kaknie. SV : Ernie, you minat tak buat projek *** untuk PhD? Geran ada, don’t worry. If you nak buat part time pun takpe, as long as you can deliver. My …

Continue Reading